3 egyszerű memóriafejlesztő játék

1. Ajándékozás (Kedvenc tárgy-kavalkád)

Nagy kosárban tárgyakat teszünk ki, minél több hasznos mindennapi tárgyat, pl zoknit, szemüveget, poharat, ceruzát stb. Minden gyerek választ egy tárgyat, majd összevissza mászkálva a teremben odalép egy társához és átadja: ,,Ez a kedvenc kisautóm.” A társ továbbadja ezzel a szöveggel: ,,Ez Lili kedvenc kisautója.” Legalább 5-6-szor cseréljünk tárgyat! Ezután álljunk újra körbe, és próbáljuk megállapítani, kinél kinek a tárgya van! Szuper memóriajáték, amely aktivizálja a szókincset, építi a közösséget. Ismerkedős jégtörő játéknak is kiváló.

2. Mi bújt el?

Nagyobbakkal is játszható, például idegen nyelvi fejlesztés során. Tíz tárgyat teszünk le a szőnyegre, ezek neveit hangosan elismételjük közösen. Majd a gyermek behunyja a szemét, és egy tárgyat elveszünk. Vajon mi hiányzik? Mi bújt el?

3. Memóriaösvény

Kihúzunk egy madzagot, ez az ösvény. Mellé apró tárgyakat teszünk. A feladat végigmenni az úton és a tárgyakat megjegyezni, majd az ösvény végén felsorolni vagy egy ív lapra felrajzolni / felírni. Tárgyak helyett játszhatunk nagy alakú képkártyákkal is.

KEDVELD AZ OLDALT A FACEBOOKON, HOGY MÉG TÖBB EMBERHEZ ELJUTHASSANAK TIPPJEINK.

Hozzászólások lezárva.