Küldetés

Szakmailag és társadalmilag elhivatott Műhelyünkben magas színvonalú gyermekcentrikus pedagógiát alkalmazunk. A használható nyelvtudás ma már elengedhetetlen a munkaerőpiacon. A játék a gyerekek elemi igénye, a tanulás ideális formája. A két igényt ötvözve álmodtuk meg alternatív műhelyünket.

Pedagógiai alapelvek

 1. a Tanulj Másképp Műhely nem ,,iskola”, hanem élményt nyújtó közösség, ahol alapvető az együttműködés. 
 2. a Műhelyvezetők nem klasszikus értelemben vett tanárok, hanem ösztönzők, partnerek a tanulásban
 3. egy-egy tanulási blokkban (10-12 alkalom) egyszerre 4-5 központi témát gyakorlunk
 4. módszerünk lényege a tudatos ismétlés: minden előzőleg tanult anyagot folyamatosan visszaidézünk, így tesszük hatékonnyá a tanultak memorizálását.
 5. foglalkozásaink vidámak, játékosak, tevékenység-orientáltak
 6. tanulóinkat aktívan bevonjuk saját tanulásukba
 7. nem a mennyiségre ,,hajtunk”, hanem a minőségre
 8. biztosan előhívható, magabiztos tudást adunk át és nem tengernyi passzív szókincset
 9. kompetenciákat fejlesztünk, melyek a sikeres társas érintkezés alapját adják
 10. fejlesztjük a kreativitást, a nem-verbális kommunikációt, a szociális kompetenciákat
 11. hagyjuk szárnyalni a gyermeki fantáziát
 12. kisebb gyerekekkel foglalkozásaink ismétlődő koreográfiára épülnek, ami a gyermeknek biztonságérzetet nyújt, de mindig tartogatunk meglepetéseket
 13. célunk az örömtanulás, a személyre szabottság, a sikerélmény

TANÁRAINK

Hotya Hajni

műhely-h.h1
Kiváló diplomával végeztem Debreceni Egyetem bölcsészkarán, francia irodalom és nyelvészet szakon. Gimnazista korom óta tanítok. Budapesten neves nyelviskolákban, az ELTE lektorátusán, valamint az RTL Klub Televíziónál tanítottam. Jelenleg gyerekcsoportokat vezetek, és gazdasági franciát oktatok felnőtteknek.
Évek óta kutatom az alternatív oktatási módszereket, ennek fényében születtek a Smart Cards társasok, melyeknek szellemi gazdája és két kollégámmal együtt szerzője vagyok. Emellett több más ismeretterjesztő társasjátékot és online tananyagot készítettem, ezeket trénerként kísérem. Francia nyelvből komplex oktatási tanterveket dolgoztam ki. Civil segítőként óvodában kézműves foglalkozásokat, illetve iskolábanközösségfejlesztő foglalkozásokat vezetek. A tanításon kívül az irodalom a szerelemmunkám, tevékenykedem, mintegy 15 könyvfordításom jelent meg, köztük Patrick Ness világhírű Chaos Walking trilógiájának első kötete.
Szívügyem az oktatás, elkötelezett vagyok a hátrányos helyzetű gyermekek felé, számos non-profit projektet szerveztem meg és tervezek a jövőre.  Szeretettel várlak bármelyik műhelyfoglalkozásunkra.

Vörösné Tóth Ildikó

Ildi mosolyog Hajni smasszer
ELTE CETT és ELTE BTK-t végzett diplomás angol nyelvtanár vagyok. Tizenegy éve tanítok különböző helyszíneken, általános iskolában alsó és felső tagozatosokat, gimnáziumban első- és másodéveseket, nyelviskolában felnőtteket, valamint magántanítványokat. 
Három gyermek édesanyja vagyok. Családommal Pomázon élek, ahol a Művelődési Házban nagy örömmel várom az angolul játszani és egyben tanulni vágyó kisebb és nagyobb lurkókat. Tapasztalat, hogy aki hozzám eljön egy műhelyfoglalkozásra, alig várja, hogy jöhessen a következőre.