Rólunk

Hotya Hajni és Vörösné Tóth Ildikó weboldala. Minden jog fenntartva.

Hotya Hajni

röhincs smartA mindenem a tanítás: adrenalin, zsongás, humor, közös gondolkodás és örömjáték. Közösségben vagy magántanítvánnyal, minden alkalom különleges életélmény. Tanítottam lázadó tinédzsereket és alkotó anyukákat, zseni cégigazgatókat és csöpp gyerekeket, fejvadászokat és közismert híradósokat, jogászokat és tanárokat, másnapos egyetemistákat és minisztériumi csoportot, sportolót és irodalmárt… 

Hogy mi a közös bennük? Ha jól figyelsz rájuk, mindannyian, akár a hangszerek: megszólalnak a kezedben. Ki búgva, ki csengő hangon, ki halkan, ki zajosan – mind megszólal és muzsikálni kezd. Bizonyosan tudom, hogy tanítani csak empátiával és nagy szakmai tudással lehet. És ha ügyesen figyelünk és inspirálunk, tanítványaink a velünk szerzett önbizalmat magukkal viszik az iskolába, munkahelyükre, és ki a nagyvilágba: útjaikra, szerelmeikbe, barátságaikba, vagy akár üzleti tárgyalásaikra. Minden rajtunk, tanárokon múlik.

A tanítás: művészet. A figyelem művészete. Nem az a fontos, én mit tudok, hanem az, hogy Te mit tudsz. Az én feladatom az, hogy kimozgassam Belőled tengernyi tudásod. Szeretettel várlak!

Hotya Hajni, Műhelyalapító, tréner, tanár, műfordító, szerző

Vörösné Tóth Ildikó 

Hajnival egy sorsdöntő pillanatban találkoztam. Szinte egyszerre hoztuk világra gyermekeinket, én a másodikat, ő a harmadikat. Egy kis kacagás, egy kis ismerkedés, és az ő tanítás iránti lelkesedése rám is pillanatok alatt újból átragadt. Újból, mert noha sokat tanítottam én korábban kilenc évig különböző helyszíneken, volt egy kis kihagyás. De érzésből már akkor is a merészebb és érdekesebb módszerek felé kacsintgattam.

Azonban igazából itt a Műhelyben érzem először, hogy pontosan ez kell nekem. Ez a műhelymunka ébresztett rá végérvényesen, hogy másképp kell. Másképp megfogni, másképp érezni, másképp átadni, másképp játszani, másképp tanulni, másképp tanítani. Mert a „másképp” itt az élet sava borsa, a siker záloga a tanárnak és a diáknak egyaránt. A csillogó szemek, a rajongás, a jókedv és vidámság pedig igazolja, hogy helyes úton járunk. Aki játszik, az játszva tanul. Észre sem veszi, és tudja. És ez igaz minden gyermekre és a „tiltakozó” felnőttre egyaránt.

Remélem, hogy az üzenetünk mindenhova eljut, akiknek szánjuk, és sokan érzik majd úgy, hogy mindenképpen jönniük kell velünk másképp tanulni! Mert Másképp Tanulni Jó!

Vörösné Tóth Ildikó, Műhelyalapító, tanár, műfordító, a Loliboli játékos módszertan szerzője

facebook-talaljmeg2