Trénereink

Hotya Hajni

Játék- és élménypedagógus, nyelvtanár. Táborvezető. Szakmai konzulens, tréner.

vigyori ez

Hajni az általa tervezett Smart Cards társas fölött

,,Az élménypedagógiában sok mesterem volt. A legnagyobb példaképem Bányai Sándor, a Kalandok és álmok zseniális élménytrénere. Emellett rengeteg játékötletet köszönhetek Kovács Gergelynek, a Bátor Tábor önkéntesének és élménypedagógusának. A legtöbbet azonban világéletemben a tanítványaimtól tanultam, akik lelkesedésükkel újabb és újabb játékok kiötlésére ösztönöznek. A tanítás számomra örökös tanulási és fejlődési folyamat. Keresem a legjobb módokat, hogy ne csak tantárgyakat tanítsak, de annál sokkal fontosabbat: segítsek megtalálni az önmagunkhoz és a másikhoz vezető utat.”

Vörösné Tóth Ildikó

Angol nyelvtanár. Segítő. Élménypedagógus. Szakmai konzulens. Tréner.

műhelymesterek11

Ildikó éppen élménypedagógiai foglalkozást tart

Ildikó a legkisebb korosztálynak szóló mesepedagógiai alapú tantervünk kidolgozója, a Pötty Műhely megálmodója. Ő a szerzője a Loliboli mesesorozatnak, amelyet alternatív tanterv formájában sokszínű alkotó- és játéktevékenységgel egészített ki. Alapozó képzésünkön ő tartja a kisgyerekek nyelvtanításáról szóló műhelyfoglalkozást és ő kíséri konzulensként az e-learning tananyagot.

 
“Hajnival egy véletlen folytán találkoztam, de barátságunk kapcsán hamarosan egész szakmai munkám megváltozott: új, ezerszínű, izgalmas köntösbe bújt. Többek közt együtt hívtuk életre a Pötty Műhelyt és az első élménypedagógiai képzésen való részvételem is Hajnihoz kötődik. Nagyszerű ötletnek tartom a Smart Cards-ot – óriási élmény, hogy akárhol megjelenek a műhelyes szemlélettel, a szülők és a gyerekek egyaránt imádják a foglalkozásaimat. A gyerekek nem feladatokat oldanak meg, hanem játék közben jókora adag használható tudást szívnak magukba észrevétlen. A suliban, és a műhelyben is alig várják, hogy újból találkozzunk, ami energiát ad nekem a folytatáshoz. Ez az, amiért érdemes csinálnom.”
 
 (Maggie) Kardos Magdi
Maggie, a legkedvesebb asszisztens

Maggie, a legkedvesebb asszisztens

Segítő, projektasszisztens, koordinátor, tábori önkéntes.

Maggie táboraink első számú ifisegítője és a Tanulj Másképp Műhely akkreditált pedagógus továbbképző programjának asszisztense. 

,,Hajni egyszerre az angoltanárom, barátom, nővérem, munkatársam. Állandóan kitalál valami újat. Amikor előállt az ötlettel, hogy segítsek angolos élménytábort szervezni, azonnal igent mondtam! A tábor életre szóló élmény volt. Heteken át készültünk rá, ötleteltünk, izgultunk, ételeket kóstoltunk… A felkészülési időszak sokszor éjszakába nyúló munkát jelentett: kitalálni a programokat, kiválasztani a helyeket, fölmérni a terepet. Bejártuk a Budai Várat és a Fenyvest, fotóztunk és feladatokat gyártottunk a táborozóinknak… Aztán eljött a tábor napja. Izgultunk, tetszeni fog-e a gyerekeknek mindaz, amit kitaláltunk. Vajon mit fognak szólni?! És működött! A gyerekek IMÁDTÁK! Már az első pillanattól fogva egy mágikus világot hoztunk létre közösen. Hajnival minden este elemeztük a nap eseményeit, kerestük, min kellene változtatnunk, hogy még profibbak legyünk. és a gyerekek minél inkább élvezzék. És így is lett! A táborunk híresen jól sikerült, mindenkinek nagyon-nagy élmény volt, minden percét élveztem.”

boldog ezredik

A mester és tanítványa: Bányai Sándor és Hotya Hajni 

facebook-talaljmeg2