Farsangi játéktippek

nklógatós

A farsangi bulik megunhatatlan klasszikusa: egy zsinórra fánkokat lógatunk fel. Fel is kell kötni, hogy ne csússzanak el! A gyerekek két oldalról felsorakoznak és hátratett kézzel meg kell enniük a fellógatott fánkokat. A zsinórt ketten tartjuk két oldalról. Ügyeljünk rá, hogy egy vonalban legyenek a fánkok, igazságos legyen a játék. 🙂

Pingvintánc 

A lufikat a gyerekek imádják. A pingvintáncban azt játsszuk, hogy ezek a tojások, amiből hamarosan kikelnek a kis pingvinek. Zenére párokban táncolnak a kicsik – ők a pingvinmama és a pingvinpapa, a lufi pedig a tojás, amiben a kis pingvin lapul, és amire ketten vigyáznak. Kézzel (szárnyukkal nem érhetnek hozzá), a tojást a hasuk közé szorítják. A cél az, hogy ne ejtsék el és ne is pukkadjon ki, miközben totyogva táncolnak. A játék nem csak az ügyességet, de a felelősségvállalást is erősíti, öröm nézni, ahogy a picik a lufi-tojásokra vigyáznak!

Lufitánc

Lufis játékot úgy is játszhatunk, hogy a gyerekeknek egy-egy lufit adunk és azt a levegőben kell dobálniuk a tánc közben. Játszhatjuk azt, hogy ők a kis fókák, akik labdával zsonglőrködnek. Ha egy lufi leesik, a jegesmedve (a játékvezető) elrabolja. Lufik helyett a labda vagy egy-egy plüssjáték is jó megoldás lehet.

Segíts, hogy még több pedagógushoz eljuthassunk játékötleteinkkel! Lájkolj bennünket a Facebookon! Köszönjük. 🙂

Kisbéka, kismókus

Ez a kooperatív játék egyfajta ritmusposta: taps, dobbantás vagy más mozdulat továbbadása. Körbe állunk, és megadott kód szerint küldjük körbe láthatatlan ,,barátunkat”: manót, békát dobbantással (bal láb, jobb láb), mókust tapssal. Játékvariáns: a képzeletbeli továbbadás történhet mókásan: pl. a mutatóujjunkat érintjük össze, ahogy E.T. üdvözölné társát; vagy derekunk ér össze riszáló mozdulattal. A játék célja a közösség összehangolása, a bal-jobb irányok tudatosítása, a fantázia, az empátia, figyelemkoncentráció fejlesztése.

Passzold tovább!

Kooperatív játék. Hasonlít a Kisbéka c. játékra, csak ezúttal valós tárgyakat (pl kalapokat) adunk tovább, ügyelve rá, hogy ne essenek le (a kerettörténet szerint ezek mágikus tárgyak). A játékvezető elindít egy tárgyat jobbra, majd kisvártatva balra is. Nagyobb csoportnál akár 6-8 tárgy is foroghat egyszerre. Játékvariánsok: 1. lehunyt szemmel játszunk. 2. a térdünk közé csippentve adjuk tovább a tárgyat. A játék célja a bal-jobb irányok tudatosítása, fantázia, empátia, felelősségvállalás, figyelemkoncentráció fejlesztése és a közösségépítés.

Hozzászólások lezárva.