3 régi játék farsangi bulikra

Limbó hintó

Régi játék, de farsangi bulira tökéletes! Két gyerek tart egy kötelet, a táncosok zenére átbújnak alatta, hátradőlve. A kötelet egyre lejjebb lehet ereszteni, hogy nehezítsük a táncosok dolgát… 🙂

Zálogosdi

Nagyon régi játék, de érdemes leporolni, mert izgalmas tud lenni. A táncolós, ugrálós játékok után a legjobb játszani, mert nyugisabb. Mindenki ad egy zálogot a játék elején, ezeket egy letakart kosárba, táskába gyűjtjük. Megfogunk egy tárgyat, majd jó hangosan elmondjuk: ,,Mit érdemel az a bűnös, akinek a zálogát a kezemben tartom?”  A gyerekek találhatják ki a ,,büntetést”. Ez lehet pl. hogy hangosan dalra fakad az illető, ad egy puszit valakinek, fél lábon kell állnia fél percig, bele kell bújnia egy szoknyába, stb. 🙂 Ha nagy a csoportlétszám, lehet több gyerek zálogát egyszerre kihúzni és nekik egyszerre kell teljesíteniük a kihívást.

Segíts, hogy még több pedagógushoz eljuthassunk játékötleteinkkel! Lájkolj bennünket a Facebookon! Köszönjük. 🙂

Újságpapírtánc

Sokak kedvence az óvodai, kisiskolás bulikban, farsangokon a régi klasszikus, az újságpapírtánc. Remek hangulatot teremt és fejleszti az egyensúlyérzéket, a találékonyságot, az együttműködést. Hogyan játsszuk? Rendezzük a gyerekeket párokba vagy triókba. Minden pár (trió) rááll egy nagy alakú újságpapírra / ív csomagolópapírra. A zenét elindítjuk. A pároknak úgy kell táncolniuk, hogy nem léphetnek le a papírról. Amikor egy pár tagja lelép, a pár kiesik. Hirtelen lehalkítjuk a zenét. Ekkor mindenki megáll, kétrét hajtjuk a lapot, és a verseny már a kisebb lapon folytatódik tovább. Az a pár nyer, amelyik a legtovább bírja.

Hozzászólások lezárva.