5 fontos tulajdonság


Hogyan éljünk boldogabban? Nagyon egyszerű! Gondolkodjunk másképp! 5 fontos tulajdonság a teljes élethez.

Önszeretet

Persze, persze: a szomszéd kertje zöldebb, az ő élete könnyebb. Az ő derékbősége / férje / felesége / munkája / gyerekkora ideálisabb! Egy frászt! Önmagunk másokhoz való méricskélése helyett lássuk meg önmagunkban mindazt, ami jó, tiszta és egyedi. Szeresd önmagad, szeresd az életed. Ha nehéz, igyekezz változtatni.

Önismeret, önelfogadás, önbecsülés

Ha nem ismered önmagad, nem fogod tudni, mire vagy képes, így meg sem próbálsz elérni dolgokat. Egészséges önértékelés nélkül nincs boldog élet, csak önsajnálat és önmarcangolás. Fedezd fel erősségeidet és építkezz ezekre!  

A szeretet képessége

A szeretet, a megbocsátás, az elengedés képessége felemel, nemesít, örömmel, éltető energiával, vidámsággal tölt fel. Szeress sokféleképpen: érintéssel, dicsérettel, minőségi együtt töltött idővel, elismerő szavakkal, tekintettel, spontán módon!

Önkontroll, önszabályozás

A célok eléréséhez kitartás és kellő önkontroll, szorgalom kell. Ha elengeded a gyeplőt, és hagyod, hogy csak sodorjanak az események, egy idő után nem azt az életet éled, amit megálmodtál magadnak. Jön a hiányérzet, a csalódottság, a kudarc és szeretteink hibáztatása. Gyakorolj tehát önkontrollt, hogy semmi ne térítsen el céljaidtól!

Tanulási képesség

Az életben folyamatos változásra van szükségünk, ehhez pedig tanulnunk kell. Idegen nyelveket, újabb szakmákat, informatikai ismereteket, megfogható és megfoghatatlan dolgokat… Tanuld azt, ami érdekel és ami hasznos is lehet. Ne mindig könyvből tanulj: lépj túl komfortzónádon és tapasztalj meg új dolgokat csapatmunkában, kihívásokban, kalandokban: ez a fajta valódi tanulás sokszor fájdalmas. De megéri.