Te hogyan tanulsz?

Te hogyan tanulsz hatékonyan? Van, akinek az az ideális tanulási helyzet, ha elnyúlik az ágyán és körülötte szanaszét hevernek a könyvei… Van, aki csak csöndben tud tanulni, és sokszor elolvassa magában a szöveget. Van, aki az órán csak figyel, azután otthon magyaráz jó hangosan. Van, aki jegyzetet készít, vagy tanulókártyákat gyárt. Mindenki másképp csinálja… 

A vizuális típus 

A vizuális típus a látott ingerekre fókuszál. Könnyedén fel tudja idézni, hogy a füzetében hová és milyen színnel írta fel a tudnivalót. Fontos a szöveget maga előtt látnia, és aláhúzással, szövegkiemelővel strukturálnia. Jól jön neki a memorizáláshoz a sok illusztráció, az ábrák, grafikonok, gondolattérképek.

Az auditív típus

Az auditív típus fő információs csatornája a hallás. Jól emlékszik beszélgetésekre. Gyorsan képes a beszélt és az olvasott nyelvet feldolgozni. Sokat beszél, igényli a hangos gondolkodást. Neki a legjobban az válik be, ha az órákon figyel és azután megbeszélheti az anyagot másokkal.

Mozgásos típus

A motoros tanulási stílusú diák legjobban érintésen és mozgáson át tanul. Élvezi a gyakorlati tevékenységeket, a kézműveskedést, a drámajátékot. Nem szeret egy helyben ülni és hosszasan beszélgetni. A legjobb, ha sok tevékenységet beiktatva gyakorolhatja az anyagot, például interaktív feladatokkal, tablórajzolással, memóriakártyák gyártásával, játékkal, jegyzeteléssel.

Hozzászólások lezárva.