Játékok a mozgáskoordináció fejlesztéséhez

Érintsd meg az orrod, de én a fülemre mutatok!

A játékvezető gyorsan testrészeket sorol, amiket a gyerekeknek meg kell érinteniük, miközben ő egy másik testrészére mutat. Cél: a testséma tudatosítása, egyensúlyérzék, figyelemkoncentráció fejlesztése, bal-jobb irányok.

Változz pillangóvá!

Közismert, népszerű játék. A játékvezető mond egy állatot, és a gyerekek úgy járnak/repülnek/szökdécselnek, mint az adott állat, pl. majom, pillangó, medve, kígyó, béka, gyík. Cél: testséma tudatosítása, egyensúlyérzék fejlesztése. Idegennyelv órán is ajánlott bemelegítő játék.

Kard-pajzs

Körbe állunk, jobb kezünk mutatóujja a ,,kardunk”, vízszintesen felfelé tartott bal tenyerünk a ,,pajzsunk”. A játék kezdetén kardunkat a mellettünk álló résztvevő pajzsára helyezzük, és a játékvezető ,,Most!” felkiáltására igyekszünk felkapni, miközben társunk kardját pajzsunkkal (tenyerünkkel) megszorítjuk. Kiváló összehangoló, figyelemkoncentrációt erősítő játék.

Indulj vándor! 

Papírlapokat (ugróköteleket, karikákat) teszünk le a földre, eggyel kevesebbet, mint ahány gyerek van. Ezekre állnak rá a gyerekek. Akinek nem jutott papírlap, az elindítja a többi gyereket különböző mozgásstílusban: pl. ,,Vándorolj páros lábbal ugrálva!” A cél elfoglalnia az egyik papírlapot, így más lesz a játékvezető. Jókedvű játék. Cél: testséma tudatosítása, egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció, ügyesség fejlesztése.

Hozzászólások lezárva.