3 gyors játék memorizálásra

Hol a cica?

ID-10087176

A térbeli pozíciók, prepozíciók memorizálására alkalmas kommunikációs játék. Körbe ülünk, egy dobozt teszünk az asztal közepére és egy plüssmacskát. A macskát ide-oda rakosgatjuk és megkérjük a diákokat, határozzák meg annak helyzetét a dobozhoz képest. Pl. The cat is in the box./The cat is in front of the box.

Memorizálás dobálással

ID-100181907

Körben állunk vagy ülünk, és miközben egy labdát dobunk a gyerekeknek, jól artikulálva kiejtjük a már ismert, de még nem elsajátított szót/mondatszerkezetet. A gyermek a szót elismétli, majd a labdát visszadobja nekünk. A szótanulás első fázisában ugyanazt a szót adjuk meg körben mindenkinek, de a ritmust gyorsítjuk. A szavakat később variálhatjuk. Bármilyen szókincsre és kérdés-válaszok drillszerű begyakorlására alkalmas játék. Egy körben maximum 7-8 szó/mondat gyakorlása ajánlott.  

Memorizálás suttogással, kiabálással

Amikor felsorolható szókinccsel van dolgunk (pl. napok, hónapok, számok), akkor memorizáljunk úgy, hogy suttogásból indítjuk és erőteljes kiabálásig erősítjük a hangerőt. Hétfő még suttog, vasárnap kiabál! Garantált a siker:)

Hozzászólások lezárva.