Miért tanítunk másképp?

zöldségek2A Tanulj Másképp Műhely alternatív oktatási formáció, amely a hagyományos módszerek helyett a formabontó lehetőségeket keresi. A Műhely szellemisége, pedagógiai alapelvei, célkitűzései, módszerei és társadalmi érzékenysége példamutató. A kompetenciafejlesztésen túl a fenntartható fejlődést és az új alapokra helyezett, értékteremtő, egymást segítő, együttműködő közösségi együttlétet szolgálja.

Műhelyünk rendelkezik átvehető idegen nyelvi programokkal óvodások, kisiskolások számára, ezeket workshopjainkon mutatjuk be. Iskolai csoportjainkban (Suliműhely) többek között tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel kiemelkedő eredményeket értünk el.

MUHELY_sMART081A hátrányos szociális helyzetű gyerekek egy része jelentős kedvezménnyel vagy ösztöndíjasként, ingyenesen tanul nálunk vagy vesz részt táborainkban. Az elmúlt két évben a Tanulj Másképp Műhely modellprogramja kimagasló eredményeket ért el gyerekcsoportjaival mind a motiváció, mind a tanulási teljesítmény növekedése tekintetében. Különleges módszertant alkalmazunk. Sokat játszunk a Smart Cards társasjáték alapszintű részével, saját innovatív nyelvoktató játékunkkal. Módszertárunkban emellett az élménypedagógia, játékpedagógia, kooperatív módszertan elemeiből merítünk, sok-sok közösségi játékkal fűszerezve napi munkánkat.

Segíts, hogy még több szülőhöz és pedagógushoz eljuthassunk szemléletünkkel, tippjeinkkel, játékötleteinkkel! Lájkolj bennünket a Facebookon! Köszönjük.

MIÉRT TANÍTUNK MÁSKÉPP?tábor műhely3

Azért tanítunk másképp, mert hiszünk benne, hogy csak odafigyeléssel, pozitív érzelmi ráhangolódással válik hatékonnyá a tanulási folyamat.

Azért tanítunk másképp, mert az iskolában és nyelviskolákban bemagoltatott tananyag gyakran túlságosan passzív, így haszontalan az életben.

Azért tanítunk másképp, mert a tanulás öröm: gyarapodó tudásunk az élet teljesebb megélését jelenti, és mert szeretnénk, ha minél többen szólalnának meg magabiztosan idegen nyelveken.

facebook-talaljmeg2