5 alap személyes kompetencia

Stresszkezelés

Az élet = energia. Ügyelj az energia-háztartásodra! Az aggodalmak, a distressz, a szorongás felemészti lelki tartalékainkat, kreativitásunkat, életerőnket – ha hagyjuk magunkat! Tanuld meg levezetni a stresszt önrombolás nélkül: tanulj meg relaxálni, pihenni, a testeddel-lelkeddel egészséges jó viszonyban lenni.


Monotóniatűrés

Hú, de nehéz, de ez is kell! Minden ember életében vannak olyan feladatok, élethelyzetek, amelyek monoton módon ismétlődnek. Az ismétlődés kényelmes biztonságot jelent, de nem segíti a fejlődést. Fűszerezzük az uncsi dolgokat. Hogyan? Csináld másképp! Játékkal, humorral.


Kezdeményezőkészség

A világ már nem azoké, akik passzívan üldögélve várják a sült galambot. A kreatív ötletek, a merész gondolkodás, innovatív szemléletmód ma ütőképességet biztosít a munkaerő-piacon és a magánéletben egyaránt. A kezdeményezőkészség, a kockázatvállalás legyen racionális: akkor tudunk előre lépni, ha egyik lábunk a talajon marad.

Optimizmus

Életigenlés nélkül mit sem érnek a hétköznapok. Nyisd ki minden reggel úgy a szemed, hogy várd és vedd észre a csodát: az élet csodáit kívül és belül.

Kudarctűrés

Igen, igen, jönnek a kudarcok is mindenki életében. Sarokban ücsörgés helyett mit tegyünk? Tanuljuk meg ezeket elviselni, a helyi értékén kezelni. Ne dimenzionáld túl, ha valami nem sikerült! Ne veszítsd el a hitet magadban! A kudarcnak mindig oka van. Tárd fel reálisan a helyzetet. Mit kellene másképp tennem? Több időre lett volna szükségem? Túl magasra tettem a mércét? Nem nekem való a feladat? Nem kértem segítséget? Túl sok segítséget kértem? Tanuljunk az esetből, hogy legközelebb ne lépjünk ugyanabba a zavaros folyóba!

Ha szeretnél segítséget a fejlődéshez, keress minket és kérj időpontot kreatív coachingra! Hotya.hajni@gmail.com

Hozzászólások lezárva.