3 játék szótanuláshoz

1. Te magad vagy a Szó!

Dinamikus, energetizáló, hatékony memóriajáték. A frissen tanult szavakat felírjuk a táblára egymás alá. Minden gyerek választ magának egy szót. Körbe állunk, több körben közösen elismételjük a szavakat. Ezután a játékvezető elkiált egy szót, majd gyors egymásutánban sorolja a többit is, akár kétszer egymás után. A szó ,,gazdája” leguggol, ha újra hallja a saját szavát, feláll. Szókincs pl. pretty, hungry, thirsty / Hungary, Italy, Greece. Néhány kör után adjuk át a játékvezetést egy diáknak. Remek gyakorlat, erős élményfaktorral. A gyerekek hosszú hónapokig emlékeznek társaik szavára.


2. Szótanulás körjátékban

Körben ülünk, mindenki kap egy kartoncsík-szókártyát, amit a többiek felé mutatva helyez maga elé. A szavakat közösen, ritmikusan többször is elsoroljuk. Igyekszünk megjegyezni, kinél milyen szó van. Ezután mindenki lefordítja a szókártyát, és előbb közösen, majd egyénileg elmondjuk körben a szavakat. A játékot a 9-12 évesek imádják.


Szótanulás tapssal

Körben ülünk, mindenki kap egy kartoncsík-szókártyát, amit a többiek felé mutatva helyez maga elé. A szavakat közösen elmondjuk, legalább három körben. Igyekszünk megjegyezni, kinél milyen szó van. Ezután az Elnök-Titkár játék ritmusára kezdünk játszani: combunkra csapunk, tapsolunk, jobb hüvelykujj a magasba, bal hüvelykujj a magasba. Ujjuk felemelésekor egymást ,,hívják” a gyerekek: először a saját szavukat mondják (jobb ujj), majd egy társukét (bal ujj). A ritmust az egész csapat egyszerre üti, az első körben csak ritmusban rázódunk össze. Népszerű, hatékony, humoros, lazító, figyelemkoncentrációt is fejlesztő játék.

Segíts, hogy még több szülőhöz és pedagógushoz eljuthassunk tippjeinkkel, játékötleteinkkel! Lájkolj bennünket itt: https://www.facebook.com/smartcardsgames/! Köszönjük.

Hozzászólások lezárva.