Műhelyművészek

Németh Eszter
tanár, irodalomkritikus

EszterNémeth Eszter mágikus kézzel varrt textilcicáiba egyszerűen beleszerettünk. Olyannyira, hogy a cicák mostanra a Tanulj Másképp Műhely foglalkozásainak elmaradhatatlan művészi játékeszközei: Műhelycica nélkül nincs angolozás… Talán varázserő lakik benne: az a tanítvány, aki a kezében tartja, erőt merít belőle, és örömmel szólal meg angolul. Németh Eszter fantasztikusan sokoldalú értelmiségi – egyszerre irodalomkritikus, tanár és textilművész.

 

műhelycicak,,Hajnival egy interjú kapcsán találkoztunk, http://konyvmutatvanyosok.wordpress.com/2011/09/19/1170/, és benne maradtunk a beszélgetésben azóta is… Az öndefinícióval mindig bajba kerülök. Olyan vagyok, mint Pom-pom, hol egyujjas kifordított bundakesztyű, hol szobafestőpemzli vagyok, mikor mire van szükség… Szóval varrok (mindenféle rongyállatot), szervezek (irodalmat, programot, irodalmi programot), jövök-megyek (mások idegeire), szerkesztek (könyvet, újságot, portált, blogot), kritizálok (írásokat, könyveket, magamat), beszélgetek és beszéltetek (komoly és komolytalan témákról), tanítok (gyereket és felnőttet) és mesélek (mások szövegeit, meg néha sajátot).”

Eszterrel készült interjúnkat itt olvashatjátok: http://smartcards.hu/cikk_NEkonyvmutatvanyosok.php

ábelKónya Ábel

művésztanár, tervező grafikus, designer

Ábel elképzeléseink alapján a Smart Cards-sorozat designját tervezte, neki köszönhetjük a repülő halakat és az új logót is. Művészi kreativitása kitűnő pontossággal párosul, így egyszerre képes álmodni és álmait formába önteni.  Imádunk vele dolgozni. Legutóbbi közös projektünk a Rögtön jövök pályázaton való részvétel volt: a lepukkant, használaton kívüli kirakatokra varrtak újszerű, előremutató megoldásokat. ÉS MI ÁBELLEL IGENCSAK ELŐRE MUTATTUNK: az eddig koszos, lehangoló üvegfelületekre idegen nyelvi tartalmat terveztünk. Én fotóztam, hoztam az alapötletet, Ábel látványtervezett… Tanulj Másképp a falakról! A projektről itt olvashatsz beszámolót: http://www.tanuljmaskepp.hu/rogton-jovok/

Ilyenek lennének a kirakatok Budapest-szerte, ha mi nyertünk volna…
   üzlet6        welcome_link_02-01(1)

 

facebook-talaljmeg2